De man zonder hoofd

Richard Lang (auteur), Victor Lunn-Rockliffe (Illustrator)

Hardback: https://www.amazon.co.uk/dp/1908774584

Kindle: https://www.amazon.nl/dp/B08YFF6C91

Luc Vermeeren (Vertaler) 

"Richard Lang en Victor Lunn-Rockliffe hebben een fantastisch praktisch en heel inspirerend verhaal gecreëerd over het leven en werk van Douglas Harding. De prachtige tekeningen en de heldere tekst, die zijn persoonlijk verhaal en zijn diepzinnige lessen beschrijven, zullen een prachtige introductie zijn op Hardings werk voor hen die er niet mee vertrouwd zijn. En voor degenen van ons die al vertrouwd zijn met de diepgang van Hardings begrip zal dit boek nuttig zijn om onze eigen blijvende interesse en beoefening opnieuw te inspireren. Dit boek is zowel een visueel als een literair geschenk." Joseph Goldstein, auteur van 'Mindfulness: A Practical Guide to Awakening'

Douglas Harding (1909-2007) begon als jonge man de vraag te stellen: "Wie ben ik?". Hij verwierp de fundamentalistische religie van zijn vader en besloot om te negeren wat hem over hemzelf verteld was en zelf te kijken naar zijn identiteit. Harding deed een verbazingwekkende ontdekking: zijn lichaam was niet enkel zijn menselijke vorm maar was een veellagig systeem, reikend van het verste sterrenstelsel tot het meest nabije deeltje. In het centrum van deze alomvattende uiachtige structuur vond Harding zijn Ware Zelf, de vormloze Realiteit achter al zijn verschijningen.

Harding schreef vele boeken over 'wie we werkelijk zijn', waarin hij de diepe implicaties hiervan in onze levens en het verband met de kernboodschap van de grote wereldreligies onderzocht.

Hij ontwikkelde ook experimenten die rechtstreeks wijzen naar de 'hoofdloze' Realiteit in ons centrum. Het werk van Harding is een paradigmaverschuiving, een sprong in een volkomen nieuwe manier om onszelf te zien.

Deze biografische strip toont wie deze geweldige man was en wat hij ontdekte.

 

Headless on Youtube
Full book catalogue
Headless on Instagram

Click here for Headless Podcasts
Click here for workshops with Richard Lang


Click here for information on online hangouts
Click here fora free e-course
Click here for our online shop
Click here to get the free Headless iPhone app
Click here for downloadable videos of Douglas Harding
Click here for the Latest News
Click here to Donate